Kategorier
Nyheter

BlekingeOrgel 2022

BlekingeOrgel blir återigen framflyttat ett år – till 13-15 maj 2022

Den stora osäkerhet som fortfarande gäller kring coronaviruset covid-19, den stora smittspridningen och den långsamma vaccineringstakten, gör att Svenska Orgelsällskapets styrelse ännu en gång ser sig tvingad att ställa in årsmötet med festivalen BlekingeOrgel som skulle ha genomförts 7-9 maj i år (och 8-10 maj förra året)

Vi har i styrelsen diskuterat lösningar med live-streamade konserter som en del kammarmusikfestivaler har genomfört. Men det skulle bli orealistiskt dyrt och det viktigaste är ändå mötet med orglarna och dess interpreter i de rum där musiken ska klinga, att ge medlemmarna möjlighet att tillsammans uppleva de fina instrument vi har i vårt land i dess rätta sammanhang.

Vi hälsar därför istället alla välkomna till BlekingeOrgel ännu än gång – fredag 13 till söndag 15 maj 2022 – med samma program och upplägg som vi tänkte för 2020 och 2021.

För organisationskommittén av BlekingeOrgel
Hans Fagius