Arrangemang

Nyheter

Orgelsällskapets ordförande, Jan Cedmark har avlidit. Efter en bypass-operation tillkom många omfattande följdoperationer men livet stod ändå inte att rädda och söndagen den 14 mars avled Jan.

1993 valdes Jan till Orgelsällskapets ordförande och har sedan dess på ett förnämligt sätt varit sällskapets skicklige ledare och samtidigt dess ansikte utåt. Jans höga administrativa kompetens, hans breda kunskaper inom många områden och hans både kraftfulla och gemytliga framtoning och stora entusiasm har varit en stor tillgång. Tiderna förändras men Jan har på ett förunderligt levande och fantasifullt sätt lotsat Orgelsällskapet till nya och tidsanpassade arbetssätt och framgångar, både med egna förslag och med uppmuntran av initiativ från styrelsen eller förslag utifrån.

Sorgen och saknaden är stor efter Jans frånfälle men det är också tacksamheten för allt han betytt för Orgelsällskapet.

Eksjö den 14 mars 2021

Mats Larsson

v ordf

.

Arrangemang

BlekingeOrgel 13-15 maj 2022

Vi hälsar alla välkomna till BlekingeOrgel ännu än gång – fredag 13 till söndag 15 maj 2022 – med samma program och upplägg som vi tänkte för 2020 och 2021. Information och fullständigt program i pdf:er nedan.

Svenska Orgelsällskapets 2:a Nationella Orgeltävling 2023

Svenska Orgelsällskapets styrelse har beslutat att satsa på en ny orgeltävling i samband med årsmötet 2023, vilket planeras äga rum i Falun med omnejd – DalaOrgel – 11-14 maj. Det har då gått fem år sedan den framgångsrika första orgeltävlingen i Jönköping 2018. Uppläggningen kommer att ha en likartad form med en inspelad urvalsomgång, en utslagsomgång i Stora Tuna kyrka och final i Kristine kyrka i Falun. Deltagare födda tidigast 1991 är välkomna.

Detaljerad information med bland annat tävlingsrepertoar och tid för anmälan kommer att publiceras under våren 2022.